Help needed - corrupted apower setting

Help needed - corrupted apower setting

Postby reoc » 26 Jan 2021, 01:51

I played with my devices, and I included some settings in Actions on Power start section. Now my device won't start - it restarts right after turning it on :(
I can start the device in USB mode, so I tried creating autorun file in the root of the HD with content:
'rm /usr/local/etc/mos/apower/apower.conf'
but no luck. Can someone help me, how can I access moS settings without booting the device? If it is not possible to access settings, can a 'factory-reset' of moS be done in some way?
Thanks in advance!
RTD1073 HD player without name with amp_r12_vrtn
reoc
 
Posts: 4
Joined: 13 Dec 2013, 18:37

Re: Help needed - corrupted apower setting

Postby Virtual » 26 Jan 2021, 05:28

марсы: HDS7 (смотрелка AMP скин vrt уже без вариантов)
HDR12 AMP (обычно сервер с RAM 256 и возможностью подключить 2 SATA диска 2T+)
XTR PRO(AMP, HTTP(S) NFS SMB FTP сервер +trans2.90 + 2 SATA диска 2T+
сатурны: XTR Prodigy, R6S(512Mb_NAND), HD900A(_MD*) прошивка
User avatar
Virtual
 
Posts: 6674
Joined: 01 Oct 2010, 17:17
Location: RU

Re: Help needed - corrupted apower setting

Postby reoc » 26 Jan 2021, 14:47

Thanks for the reply, signature added. Please provide some idea how to restore my device!
Thanks.
RTD1073 HD player without name with amp_r12_vrtn
reoc
 
Posts: 4
Joined: 13 Dec 2013, 18:37

Re: Help needed - corrupted apower setting

Postby Virtual » 27 Jan 2021, 05:37

viewtopic.php?f=21&t=3523#p67059
3. By using the reset button, the effect is similar to p. 2, only works on ASUS R1/R3 with boot 18 and above and from the R3 (Brown), the HD2 with the correct boot code, and other that have this functionality:
-power off the player, press the reset button (on other models that might be the Power button) (use a toothpick, paper clip, etc.; it is located between the usb and esata), and turn on the power of the player, wait until the message "Prepare for update ..." on the TV, release the button and update will start.

It does not help?
марсы: HDS7 (смотрелка AMP скин vrt уже без вариантов)
HDR12 AMP (обычно сервер с RAM 256 и возможностью подключить 2 SATA диска 2T+)
XTR PRO(AMP, HTTP(S) NFS SMB FTP сервер +trans2.90 + 2 SATA диска 2T+
сатурны: XTR Prodigy, R6S(512Mb_NAND), HD900A(_MD*) прошивка
User avatar
Virtual
 
Posts: 6674
Joined: 01 Oct 2010, 17:17
Location: RU

Re: Help needed - corrupted apower setting

Postby reoc » 27 Jan 2021, 23:04

Ураа!
On the 101st attempt it worked, scared by your authority Virtual. :D Thank you!
I am posting dmesg here, I would like to mention two interesting things. Mybe they would be of any interest to you too?
| +
squashfs: version 3.1 (2006/08/19) Phillip Lougher
devfs: 2004-01-31 Richard Gooch (rgooch@atnf.csiro.au)
devfs: boot_options: 0x1
Installing knfsd (copyright (C) 1996 okir@monad.swb.de).
JFFS2 version 2.2. (C) 2001-2003 Red Hat, Inc.
YAFFS Driver Rev:292241 (2010-01-19)
YAFFS Driver is successfully installing.
Initializing Cryptographic API
Generic RTC Driver v1.07
Serial: 8250/16550 driver $Revision: 1.90 $ 4 ports, IRQ sharing enabled
ttyS0 at MMIO 0x0 (irq = 3) is a 16550A
ttyS1 at MMIO 0x0 (irq = 3) is a 16550A
io scheduler noop registered
RAMDISK driver initialized: 1 RAM disks of 128K size 1024 blocksize
loop: loaded (max 8 devices)
this MARS eth RX_OFFSET = 0x0
8139cplus: 10/100 PCI Ethernet driver v1.2 (Mar 22, 2004)
MAC address = 0x00.11.22.33.44.55
eth0: RTL-8139C+ at 0xb8016000, 00:11:22:33:44:55, IRQ 2
physmap flash device: 10000000 at fd00000
CFI: Found no phys_mapped_flash device at location zero
Realtek NAND Flash Driver Rev:317223 (2010-06-01)
One TC58NVG1S3E chip has 1 die(s) on board
cp_hotplug
nand part=TC58NVG1S3E, id=98da9015, device_size=268435456, chip_size=268435456, num_chips=1, isLastPage=0
[rtk_nand_scan_bbt] have created bbt B0, just loads it !!
[dump_BBT] Nand BBT Content
Congratulation!! No BBs in this Nand.
4 cmdlinepart partitions found on MTD device rtk_nand
RTK: using dynamic nand partition
Creating 4 MTD partitions on "rtk_nand":
0x00000000-0x01820000 : "Partition_000"
0x01820000-0x0ef20000 : "/"
0x0ef20000-0x0f320000 : "/usr/local/etc"
0x0f320000-0x10000000 : "Partition_003"
0x00000000-0x10000000 : "disc"
Realtek Nand Flash Driver is successfully installing.
Initializing USB Mass Storage driver...
usbcore: registered new driver usb-storage
USB Mass Storage support registered.
i2c /dev entries driver
[I2C0] i2c speed changed to 100 KHz
I2C0 Bus Status Check.... OK
=========================
= VER : 2.1b
=========================
= PHY : 0
= MODE: MARS/JUPITER
= SPD : 100
= SAR : 0x024 (7 bits)
= TX FIFO DEPTH : 8
= RX FIFO DEPTH : 8
= FIFO THRESHOLD: 4
= BUS JAM RECORVER 3: ON
= NON STOP WRITE : ON
= GPIO RW SUPPORT : ON
=========================
FATAL : I2C 1 pins have been occupied by PCI
Trying to free free IRQ3
NET: Registered protocol family 2
IP: routing cache hash table of 1024 buckets, 8Kbytes
TCP established hash table entries: 8192 (order: 4, 65536 bytes)
TCP bind hash table entries: 8192 (order: 3, 32768 bytes)
TCP: Hash tables configured (established 8192 bind 8192)
NET: Registered protocol family 1
NET: Registered protocol family 17
Realtek Venus Power Management, (c) 2006 Realtek Semiconductor Corp.
cp_open
alloc rings cp->rxdesc_buf =0xa1aa6000 , cp->ring_dma=0x1aa6000
init_hw
init_hw finished
IP-Config: Complete:
device=eth0, addr=192.168.0.9, mask=255.0.0.0, gw=192.168.0.254,
host=192.168.0.9, domain=, nis-domain=(none),
bootserver=255.255.255.255, rootserver=255.255.255.255, rootpath=
yaffs: dev is 32505857 name is "mtdblock1"
yaffs: Attempting MTD mount on 31.1, "mtdblock1"
yaffs: restored from checkpoint
RTK rtc cannot work.
VFS: Mounted root (yaffs2 filesystem) readonly.
Mounted devfs on /dev
Freeing prom memory: 0kb freed
Reclaim bootloader memory from 80020000 to 80100000
Freeing unused kernel memory: 144k freed
yaffs: dev is 32505858 name is "mtdblock2"
yaffs: Attempting MTD mount on 31.2, "mtdblock2"
yaffs: restored from checkpoint
[usb_param] setting for mars
Setting for MARS-B
[usb_param] set port two for host!
#@# cfyeh-debug USBPHY_SetReg_Default_33_port(238) port 1 dr 0
#@# cfyeh-debug USBPHY_SetReg_Default_33_port(238) port 2 dr 0
#@# cfyeh-debug USBPHY_SetReg_Default_39(417) tx_delay 1
[usb1_param] usbphy reg 32, set sh = 0x5, get sh = 0x5, 4bit
[usb1_param] usbphy reg 35, set src = 0x7, get src = 0x7, 3bit
[usb1_param] usbphy reg 36, set senh = 0x9, get senh = 0x9, 4bit
[usb1_param] usbphy reg 32, set sen = 0x8, get sen = 0x8, 4bit
[usb1_param] usbphy reg 33, set dr = 0x0, get dr = 0x0, 3bit
[usb2_param] usbphy reg 32, set sh = 0x5, get sh = 0x5, 4bit
[usb2_param] usbphy reg 35, set src = 0x7, get src = 0x7, 3bit
[usb2_param] usbphy reg 36, set senh = 0x9, get senh = 0x9, 4bit
[usb2_param] usbphy reg 32, set sen = 0x8, get sen = 0x8, 4bit
[usb2_param] usbphy reg 33, set dr = 0x0, get dr = 0x0, 3bit
ehci_hcd ehci_hcd: EHCI Host Controller
ehci_hcd ehci_hcd: new USB bus registered, assigned bus number 1
ehci_hcd ehci_hcd: irq 2, io mem 0xb8013000
ehci_hcd ehci_hcd: park 0
ehci_hcd ehci_hcd: USB 0.0 initialized, EHCI 1.00, driver 10 Dec 2004
hub 1-0:1.0: USB hub found
hub 1-0:1.0: 2 ports detected
hub : individual port power switching
hub : individual port over-current protection
[cfyeh] set PPE = 0
ohci_hcd: 2004 Nov 08 USB 1.1 'Open' Host Controller (OHCI) Driver (PCI)
hotplug eth0: link up, 100Mbps, full-duplex, lpa 0xCDE1
[usb_param] setting for mars
Setting for MARS-B
[usb_param] set port two for host!
#@# cfyeh-debug USBPHY_SetReg_Default_33_port(238) port 1 dr 0
#@# cfyeh-debug USBPHY_SetReg_Default_33_port(238) port 2 dr 0
#@# cfyeh-debug USBPHY_SetReg_Default_39(417) tx_delay 1
[usb1_param] usbphy reg 32, set sh = 0x5, get sh = 0x5, 4bit
[usb1_param] usbphy reg 35, set src = 0x7, get src = 0x7, 3bit
[usb1_param] usbphy reg 36, set senh = 0x9, get senh = 0x9, 4bit
[usb1_param] usbphy reg 32, set sen = 0x8, get sen = 0x8, 4bit
[usb1_param] usbphy reg 33, set dr = 0x0, get dr = 0x0, 3bit
[usb2_param] usbphy reg 32, set sh = 0x5, get sh = 0x5, 4bit
[usb2_param] usbphy reg 35, set src = 0x7, get src = 0x7, 3bit
[usb2_param] usbphy reg 36, set senh = 0x9, get senh = 0x9, 4bit
[usb2_param] usbphy reg 32, set sen = 0x8, get sen = 0x8, 4bit
[usb2_param] usbphy reg 33, set dr = 0x0, get dr = 0x0, 3bit
ohci_hcd ohci_hcd: OHCI Host Controller
ohci_hcd ohci_hcd: new USB bus registered, assigned bus number 2
ohci_hcd ohci_hcd: irq 2, io mem 0xb8013400
ehci_hcd ehci_hcd: port 1 reset error -145
hub 1-0:1.0: hub_port_status failed (err = -32)
hub 2-0:1.0: USB hub found
hub 2-0:1.0: 2 ports detected
hub : no power switching (usb 1.0)
hub : no over-current protection
ehci_hcd ehci_hcd: port 1 reset error -145
hub 1-0:1.0: hub_port_status failed (err = -32)
ehci_hcd ehci_hcd: port 1 reset error -145
hub 1-0:1.0: hub_port_status failed (err = -32)
x_io mod (C)Virtual, ver:1.0.0.4.
ehci_hcd ehci_hcd: port 1 reset error -145
hub 1-0:1.0: hub_port_status failed (err = -32)
Old VenusIR driver found at 80493b58
Found venus_ir_cleanup_module() @ 0x8010861c
venus_ir_cleanup_module() called
New Venus IR driver loaded
ehci_hcd ehci_hcd: port 1 reset error -145
hub 1-0:1.0: hub_port_status failed (err = -32)
hub 1-0:1.0: Cannot enable port 1. Maybe the USB cable is bad?
ehci_hcd ehci_hcd: port 1 reset error -145
hub 1-0:1.0: hub_port_status failed (err = -32)
ehci_hcd ehci_hcd: port 1 reset error -145
hub 1-0:1.0: hub_port_status failed (err = -32)
ehci_hcd ehci_hcd: port 1 reset error -145
hub 1-0:1.0: hub_port_status failed (err = -32)
ehci_hcd ehci_hcd: port 1 reset error -145
hub 1-0:1.0: hub_port_status failed (err = -32)
ehci_hcd ehci_hcd: port 1 reset error -145
hub 1-0:1.0: hub_port_status failed (err = -32)
hub 1-0:1.0: Cannot enable port 1. Maybe the USB cable is bad?
ehci_hcd ehci_hcd: port 1 reset error -145
hub 1-0:1.0: hub_port_status failed (err = -32)
set corepath: /tmp/hdd/volumes/HDD1/
libata version 1.12 loaded..
sata driver initial...2009/12/30 14:50
ehci_hcd ehci_hcd: port 1 reset error -145
hub 1-0:1.0: hub_port_status failed (err = -32)
sata driver patched 2013/02/07 (Virtual)
mars_init_sata(1270)dev_addr:c009f1f0
ata_device_add(4893)probe begin
scsi0 : SATA_DRV
sata dma reset
ehci_hcd ehci_hcd: port 1 reset error -145
hub 1-0:1.0: hub_port_status failed (err = -32)
ehci_hcd ehci_hcd: port 1 reset error -145
hub 1-0:1.0: hub_port_status failed (err = -32)
sata1: occupy port0, COMRESET ok, sstatus = 113, SCRstatus = 113
__mars_sata_phy_reset(940)check taskfile state
cec_core_init, register cec_bus c00b7730
mars cec module init
register cec driver 'mars_cec' (c00b78b4)
register cec device 'mars_cec' (c00b7948) to cec0
probe : cec_dev 'mars_cec' (c00b7948), cec_drv 'mars_cec' (c00b78b4)
ehci_hcd ehci_hcd: port 1 reset error -145
hub 1-0:1.0: hub_port_status failed (err = -32)
hub 1-0:1.0: Cannot enable port 1. Maybe the USB cable is bad?
Open Mars CEC
cec: succesfully created device cec/0
ehci_hcd ehci_hcd: port 1 reset error -145
hub 1-0:1.0: hub_port_status failed (err = -32)
ehci_hcd ehci_hcd: port 1 reset error -145
hub 1-0:1.0: hub_port_status failed (err = -32)
ehci_hcd ehci_hcd: port 1 reset error -145
hub 1-0:1.0: hub_port_status failed (err = -32)
ehci_hcd ehci_hcd: port 1 reset error -145
hub 1-0:1.0: hub_port_status failed (err = -32)
ehci_hcd ehci_hcd: port 1 reset error -145
hub 1-0:1.0: hub_port_status failed (err = -32)
hub 1-0:1.0: Cannot enable port 1. Maybe the USB cable is bad?
mars cec enabled
rx start
cec tx start
cec : logical address = 0f
ata_dev_identify(1477)do ATA identify
***128MB version...
Memory address 0x40000000
+++ ALLOC index: 20480 order: 8
1. start remap DVR zone 87000000(805fc000) 256...
map_done is 0...
sata1: dev 0 cfg 49:2f00 82:746b 83:7f61 84:4123 85:7469 86:bc41 87:4123 88:007f
sata1: dev 0 ATA, max UDMA/133, 1953525168 sectors: lba48
+++ ALLOC index: 20992 order: 9
1. start remap DVR zone 87200000(80600000) 512...
map_done is 0...
+++ ALLOC index: 20736 order: 7
1. start remap DVR zone 87100000(805fe000) 128...
save exit: isCheckpointed 1
Vendor: ATA Model: WDC WD10EADS-00M Rev: 01.0
Type: Direct-Access ANSI SCSI revision: 05
$$$ vrt_dbg scsi_level 0x6
$$$ vrt-debug 0x1
$$$ vrt_dbg scsi_level 0x6
$$$ sd_read_capacity(1438) 200
SCSI device sda: 1953525168 512-byte hdwr sectors (1000205 MB) physical_block_size:512
SCSI device sda: drive cache: write back
disk->capacity:0x74706db0
map_done is 0...
$$$ vrt_dbg scsi_level 0x6
$$$ vrt-debug 0x1
$$$ vrt_dbg scsi_level 0x6
$$$ sd_read_capacity(1438) 200
SCSI device sda: 1953525168 512-byte hdwr sectors (1000205 MB) physical_block_size:512
SCSI device sda: drive cache: write back
disk->capacity:0x74706db0
/dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0:+++ ALLOC index: 20864 order: 7
1. start remap DVR zone 87180000(805ff000) 128...
map_done is 0...
p1 p2 p3
Attached scsi disk sda at scsi0, channel 0, id 0, lun 0
Attached scsi generic sg0 at scsi0, channel 0, id 0, lun 0, type 0
scsi1 : SATA_DRV
sata dma reset
+++ ALLOC index: 22528 order: 11
1. start remap DVR zone 87800000(8060c000) 2048...
map_done is 0...
+++ ALLOC index: 21504 order: 8
1. start remap DVR zone 87400000(80604000) 256...
map_done is 256...
+++ ALLOC index: 22016 order: 9
1. start remap DVR zone 87600000(80608000) 512...
sata2: no device found (phy stat 00000000)
sata2: ata_bus_probe failed
map_done is 458...
[I2C0] i2c speed changed to 50 KHz
[I2C0] i2c speed changed to 50 KHz
cec : logical address = 0f
ufsd: module license 'Commercial product' taints kernel.
ufsd: driver loaded at c01bc000 built on Aug 11 2009 20:12:04
UFSD version 7.07 (Aug 11 2009, 19:57:52)
NTFS read/write support included
Hfs+/HfsX read/write support included
$Id: ufsdvfs.c,v 1.228 2009/08/11 15:37:17 shura Exp $ (LBD=ON)
Node 0, zone DMA 0 1 0 2 2 2 2 1 0 1 1 0 0
free pages: 1906
Node 0, zone DVR 17 2 5 7 5 1 1 0 1 0 0 1 2
free pages: 10769
cached size: 8631
try_to_free_pages: free 1014
Node 0, zone DMA 138 116 56 26 16 2 2 1 0 1 1 0 0
free pages: 2914
Node 0, zone DVR 28 9 11 9 7 3 0 1 1 0 0 1 2
free pages: 10994
cached size: 8412
+++ ALLOC index: 16384 order: 12
1. start remap DVR zone 86000000(805dc000) 4096...
cec tx failed
map_done is 1427...
cec : xmit message failed
cec : logical address = 04
+++ ALLOC index: 12288 order: 10
1. start remap DVR zone 85000000(805bc000) 1024...
map_done is 1024...
+++ ALLOC index: 21760 order: 3
1. start remap DVR zone 87500000(80606000) 8...
map_done is 8...
Node 0, zone DMA 1 0 0 0 1 1 1 1 0 1 0 0 0
free pages: 753
Node 0, zone DVR 0 0 0 1 1 1 1 1 0 1 1 0 1
free pages: 5880
cached size: 8412
try_to_free_pages: free 1001
Node 0, zone DMA 279 194 81 2 0 1 1 1 0 1 0 0 0
free pages: 1743
Node 0, zone DVR 0 0 0 1 1 1 1 1 0 1 1 0 1
free pages: 5880
cached size: 8412
+++ ALLOC index: 8192 order: 12
1. start remap DVR zone 84000000(8059c000) 4096...
map_done is 0...
Node 0, zone DMA 1 0 0 0 0 1 0 1 0 1 0 0 0
free pages: 673
Node 0, zone DVR 1 0 1 0 1 1 1 1 0 1 1 0 0
free pages: 1781
cached size: 8412
try_to_free_pages: free 1024
Node 0, zone DMA 145 158 98 21 0 1 0 1 0 1 0 0 0
free pages: 1693
Node 0, zone DVR 1 0 1 0 1 1 1 1 0 1 1 0 0
free pages: 1781
cached size: 8413
+++ ALLOC index: 4096 order: 12
1. start remap DVR zone 83000000(8057c000) 4096...
map_done is 4096...
This is the current time: PowerUP_Done!!!
save exit: isCheckpointed 1
save exit: isCheckpointed 1
port 1 will be stop!
mars_sata_work_fn
device removed from sata port0
mars_sata_work_fn(1156): no cmd Q
__scsi_remove_device(886)
mars_sata_work_fn(1187) hot plug end
host_set->ahost_hp_event:0x0
mars_sata_work_fn
device plug into sata port0
sata phy reset
sata1: occupy port0, COMRESET ok, sstatus = 113, SCRstatus = 113
__mars_sata_phy_reset(940)check taskfile state
ata_dev_identify(1477)do ATA identify
sata1: dev 0 cfg 49:2f00 82:746b 83:7f61 84:4123 85:7469 86:bc41 87:4123 88:407f
sata1: dev 0 ATA, max UDMA/133, 1953525168 sectors: lba48
Vendor: ATA Model: WDC WD10EADS-00M Rev: 01.0
Type: Direct-Access ANSI SCSI revision: 05
$$$ vrt_dbg scsi_level 0x6
$$$ vrt-debug 0x1
$$$ vrt_dbg scsi_level 0x6
$$$ sd_read_capacity(1438) 200
SCSI device sdb: 1953525168 512-byte hdwr sectors (1000205 MB) physical_block_size:512
SCSI device sdb: drive cache: write back
disk->capacity:0x74706db0
$$$ vrt_dbg scsi_level 0x6
$$$ vrt-debug 0x1
$$$ vrt_dbg scsi_level 0x6
$$$ sd_read_capacity(1438) 200
SCSI device sdb: 1953525168 512-byte hdwr sectors (1000205 MB) physical_block_size:512
SCSI device sdb: drive cache: write back
disk->capacity:0x74706db0
/dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0: p1 p2 p3
Attached scsi disk sdb at scsi0, channel 0, id 0, lun 0
Attached scsi generic sg0 at scsi0, channel 0, id 0, lun 0, type 0
mars_sata_work_fn(1187) hot plug end
save exit: isCheckpointed 1
program parted is using a deprecated SCSI ioctl, please convert it to SG_IO

1. USB does not work on my device. But it is because of some software issue, I just cannot understand what is the problem. There is no problem with the USB hardware, I just used it to flash my device!
Code: Select all
ehci_hcd ehci_hcd: port 1 reset error -145
hub 1-0:1.0: hub_port_status failed (err = -32)
hub 1-0:1.0: Cannot enable port 1.  Maybe the USB cable is bad?

2. CEC is not working neither, and for me it never did. On my last TV, if I plug in my Rpi with KODI to the same TV, it works! It seems that the CEC implementation in moS is missing something in the handshaking phase.
Code: Select all
cec tx failed
cec : xmit message failed
cec : logical address = 04


Thank you, Virtual and the team for many interesting days I had with moS!
RTD1073 HD player without name with amp_r12_vrtn
reoc
 
Posts: 4
Joined: 13 Dec 2013, 18:37


Return to About moServices

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

cron