Upgrade bootcode without cable (R1/R3 and HD2 players)

Re: Upgrade bootcode without cable (R1/R3 and HD2 players)

Postby doggie » 24 Jan 2012, 23:18

yes that did it .
i did erase -m
and it did reload the orginal firmware on restart. it's working again no brick for me hahahahaha :D
thx farvoice
doggie
 
Posts: 11
Joined: 23 Jan 2012, 03:31

Re: Upgrade bootcode without cable (R1/R3 and HD2 players)

Postby doggie » 26 Jan 2012, 14:02

hello me again hahaha.
my nabour did brick his media player and asked me if i wanna look.
this is a rt1073 board
from traxdata
so i did hook up my serial to it and this is what i get.



?hello world!
52805 wa28i0 twaiA~A~A~A~A~A~A~A~A~A~A~A~A~A~A~A~A~A~A~A~A~A~A~ A~A~A~A~A~A~A~A~A
~A~A~A~A~A~A~A~A~A~A~A~A~A~A~A~A[HDMI]: Set I2C Speed = 100 kHz
[HDMI]: Chk_HotPlug() TV is not connected.
[HDMI]: Read_EDID abort, HDMI cable plug off.
[HDMI]: TV is not connected.

* Exception : TLB (load or instruction fetch) *
BadVAddr = 0x08c89008 Cause = 0x08800008
Compare = 0x00000000 Config = 0x80a40483
Config1 = 0xbea3519e Config2 = 0x80000000
Config3 = 0x00000020 Context = 0x0e046440
Count = 0x06f29526 DEPC = 0xa1203700
Debug = 0x02018001 EBase = 0x80000000
EPC = 0x800da6b0 EntryHi = 0x08c88000
EntryLo0 = 0x006557a9 EntryLo1 = 0x0213ce40
ErrorEPC = 0xff200200 HWREna = 0x00000000
Index = 0x00000005 IntCtl = 0x00000000
PRId = 0x00019378 PageMask = 0x19fe0000
Random = 0x00000015 SRSCtl = 0x04000000
SRSMap = 0x00000000 Status = 0x00004c02
Wired = 0x00000000 Hi = 0x00000000
Lo = 0x0000008f

$ 0(zr):0x00000000 $ 8(t0):0x06217753 $16(s0):0xa00096f6 $24(t8):0x80029740
$ 1(at):0x00000000 $ 9(t1):0xc3745f91 $17(s1):0x80030000 $25(t9):0x00000000
$ 2(v0):0xa00096f6 $10(t2):0x00000002 $18(s2):0x00000800 $26(k0):0x00000000
$ 3(v1):0xf7376ff8 $11(t3):0xcdbba40b $19(s3):0x00020000 $27(k1):0x80035d80
$ 4(a0):0xa00096f6 $12(t4):0x5bca3e5c $20(s4):0x00000040 $28(gp):0x014c1ae0
$ 5(a1):0x08c89008 $13(t5):0x37f15633 $21(s5):0x0003aa30 $29(sp):0x80077028
$ 6(a2):0x048dc010 $14(t6):0x7037076a $22(s6):0xffffffff $30(s8):0xa00fb000
$ 7(a3):0x00000002 $15(t7):0x019151c5 $23(s7):0x00000280 $31(ra):0x800d9410


and then it stops i can't do any input in ht whats wrong or realy a brick!!!!!!!!!!
doggie
 
Posts: 11
Joined: 23 Jan 2012, 03:31

Re: Upgrade bootcode without cable (R1/R3 and HD2 players)

Postby FarVoice » 26 Jan 2012, 16:35

repeat entry with ESC
erase -m

and flash bootcode as viewtopic.php?p=858#p858
ASUS O!Play R1 (amp_r12_vrtn), xTreamer Pro (amp_r12_vrt), xTreamer Prodigy (iNeXT 2.14 r2), IconBIT HDR12L (amp_r12_vrt), 3Q F425HW (xds42gl_7725_r3), MyGica A11 (mygica_m3_20121222)
User avatar
FarVoice
Администратор
 
Posts: 8573
Joined: 03 Sep 2010, 01:27
Location: Russia, Moscow

Re: Upgrade bootcode without cable (R1/R3 and HD2 players)

Postby doggie » 26 Jan 2012, 18:15

escape aint working it stops by itself and there is no input on putty or ht ???
so i can't give any command to it.
doggie
 
Posts: 11
Joined: 23 Jan 2012, 03:31

Re: Upgrade bootcode without cable (R1/R3 and HD2 players)

Postby FarVoice » 26 Jan 2012, 18:44

Try to poweron player with SPACE key
If you get a
Code: Select all
s/d/g/c>

read http://code.google.com/p/xtreamerdev/
ASUS O!Play R1 (amp_r12_vrtn), xTreamer Pro (amp_r12_vrt), xTreamer Prodigy (iNeXT 2.14 r2), IconBIT HDR12L (amp_r12_vrt), 3Q F425HW (xds42gl_7725_r3), MyGica A11 (mygica_m3_20121222)
User avatar
FarVoice
Администратор
 
Posts: 8573
Joined: 03 Sep 2010, 01:27
Location: Russia, Moscow

Re: Upgrade bootcode without cable (R1/R3 and HD2 players)

Postby doggie » 27 Jan 2012, 03:47

thanks again i will try this.
got to look for the right boot file for a rt1073.
i will inform you how it go's ;)
doggie
 
Posts: 11
Joined: 23 Jan 2012, 03:31

Re: Upgrade bootcode without cable (R1/R3 and HD2 players)

Postby doggie » 31 Jan 2012, 14:36

yes i did it again .

it work i have manage to put mvix firmware and boot code on it.
it's working now damm full brick alive again.
thx for the help again farvoice :D :D :D
doggie
 
Posts: 11
Joined: 23 Jan 2012, 03:31

Re: Upgrade bootcode without cable (R1/R3 and HD2 players)

Postby doggie » 13 Feb 2012, 23:16

i have a question about rc code's how can i log my rc code's so i can put them in the fake rc config?
doggie
 
Posts: 11
Joined: 23 Jan 2012, 03:31

Re: Upgrade bootcode without cable (R1/R3 and HD2 players)

Postby FarVoice » 14 Feb 2012, 07:00

doggie wrote:i have a question about rc code's how can i log my rc code's so i can put them in the fake rc config?

Do you have moS3 ? And do you have a irfake module?
If yes twise, do the follow:
Code: Select all
stopall
killall -9 irfake4
/usr/local/etc/irfake/irfake4 -c


Then press any keys on RC and watch it's code :)
ASUS O!Play R1 (amp_r12_vrtn), xTreamer Pro (amp_r12_vrt), xTreamer Prodigy (iNeXT 2.14 r2), IconBIT HDR12L (amp_r12_vrt), 3Q F425HW (xds42gl_7725_r3), MyGica A11 (mygica_m3_20121222)
User avatar
FarVoice
Администратор
 
Posts: 8573
Joined: 03 Sep 2010, 01:27
Location: Russia, Moscow

Re: Upgrade bootcode without cable (R1/R3 and HD2 players)

Postby doggie » 14 Feb 2012, 11:53

thanks i will do that .
doggie
 
Posts: 11
Joined: 23 Jan 2012, 03:31

PreviousNext

Return to About Asus O!Play

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests