Upgrade bootcode without cable (R1/R3 and HD2 players)

Re: Upgrade bootcode without cable (R1/R3 and HD2 players)

Postby FarVoice » 09 Dec 2011, 21:41

LDinis wrote:How to see bootcode version on HD2 ????

You can not watch - will still be 26 :) Check your bootcode like a written on the head of topic.
ASUS O!Play R1 (amp_r12_vrtn), xTreamer Pro (amp_r12_vrt), xTreamer Prodigy (iNeXT 2.14 r2), IconBIT HDR12L (amp_r12_vrt), 3Q F425HW (xds42gl_7725_r3), MyGica A11 (mygica_m3_20121222)
User avatar
FarVoice
Администратор
 
Posts: 8573
Joined: 03 Sep 2010, 01:27
Location: Russia, Moscow

Re: Upgrade bootcode without cable (R1/R3 and HD2 players)

Postby moft » 22 Jan 2012, 10:47

I have an HD2 clone with an identical board and configuration, but different firmware and presumably boot loaders. I am having a bit of difficulty getting it to recognise any but a few firmwares. I also do not have access to the original fw so I essentially have a brick. I previously had bootcode 17 - can anyone give me some assistance?
moft
 
Posts: 1
Joined: 22 Jan 2012, 10:07

Re: Upgrade bootcode without cable (R1/R3 and HD2 players)

Postby FarVoice » 22 Jan 2012, 10:53

moft wrote:I have an HD2 clone with an identical board and configuration, but different firmware and presumably boot loaders. I am having a bit of difficulty getting it to recognise any but a few firmwares. I also do not have access to the original fw so I essentially have a brick. I previously had bootcode 17 - can anyone give me some assistance?

Please give me the link to manufacturer or player's description
ASUS O!Play R1 (amp_r12_vrtn), xTreamer Pro (amp_r12_vrt), xTreamer Prodigy (iNeXT 2.14 r2), IconBIT HDR12L (amp_r12_vrt), 3Q F425HW (xds42gl_7725_r3), MyGica A11 (mygica_m3_20121222)
User avatar
FarVoice
Администратор
 
Posts: 8573
Joined: 03 Sep 2010, 01:27
Location: Russia, Moscow

Re: Upgrade bootcode without cable (R1/R3 and HD2 players)

Postby doggie » 23 Jan 2012, 03:35

hello there i have a big problem i have a emtec d120h and i did upgrade my bootcode to 23 but now it keeps resetting and holding down the powerbutton for firmware update aint working anymore.
i see it boot up and go to lang setup and then reboots.
do i have a brick now :cry:
doggie
 
Posts: 11
Joined: 23 Jan 2012, 03:31

Re: Upgrade bootcode without cable (R1/R3 and HD2 players)

Postby FarVoice » 23 Jan 2012, 07:15

doggie wrote:hello there i have a big problem i have a emtec d120h and i did upgrade my bootcode to 23 but now it keeps resetting and holding down the powerbutton for firmware update aint working anymore.
i see it boot up and go to lang setup and then reboots.
do i have a brick now :cry:

Why did you update bootcode? I not found bootcode for your device :(
It's a brick now. One way - disassemble the unit, find UART connector, plug serial cable, on console reset mtdblock/0 and return clearly dead device to warranty service
ASUS O!Play R1 (amp_r12_vrtn), xTreamer Pro (amp_r12_vrt), xTreamer Prodigy (iNeXT 2.14 r2), IconBIT HDR12L (amp_r12_vrt), 3Q F425HW (xds42gl_7725_r3), MyGica A11 (mygica_m3_20121222)
User avatar
FarVoice
Администратор
 
Posts: 8573
Joined: 03 Sep 2010, 01:27
Location: Russia, Moscow

Re: Upgrade bootcode without cable (R1/R3 and HD2 players)

Postby doggie » 23 Jan 2012, 12:45

oke i will do that the board is the same as asus rt1073m1a-2.11-2 wlbm822-604411-92 2010-06-25
doggie
 
Posts: 11
Joined: 23 Jan 2012, 03:31

Re: Upgrade bootcode without cable (R1/R3 and HD2 players)

Postby FarVoice » 23 Jan 2012, 16:55

Where you found, that asus R1/R3 has a same board?
See photos viewtopic.php?f=14&t=8
Do you have a same board?!
ASUS O!Play R1 (amp_r12_vrtn), xTreamer Pro (amp_r12_vrt), xTreamer Prodigy (iNeXT 2.14 r2), IconBIT HDR12L (amp_r12_vrt), 3Q F425HW (xds42gl_7725_r3), MyGica A11 (mygica_m3_20121222)
User avatar
FarVoice
Администратор
 
Posts: 8573
Joined: 03 Sep 2010, 01:27
Location: Russia, Moscow

Re: Upgrade bootcode without cable (R1/R3 and HD2 players)

Postby doggie » 24 Jan 2012, 01:53

no i have the same board as a pohd see link.
http://www.acryan.com/forums/viewtopic.php?f=54&p=35716
and on this site photo from board.
http://i146.photobucket.com/albums/r268 ... C04623.jpg
its the same board.

do you think i can bring it back alive with ttl conection?
doggie
 
Posts: 11
Joined: 23 Jan 2012, 03:31

Re: Upgrade bootcode without cable (R1/R3 and HD2 players)

Postby FarVoice » 24 Jan 2012, 07:31

hmm. on first link I don't found any pictures with board. It's a topic about HDDs

If you find bootcode for your device, we'll try to back your player. But serial cable is required
ASUS O!Play R1 (amp_r12_vrtn), xTreamer Pro (amp_r12_vrt), xTreamer Prodigy (iNeXT 2.14 r2), IconBIT HDR12L (amp_r12_vrt), 3Q F425HW (xds42gl_7725_r3), MyGica A11 (mygica_m3_20121222)
User avatar
FarVoice
Администратор
 
Posts: 8573
Joined: 03 Sep 2010, 01:27
Location: Russia, Moscow

Re: Upgrade bootcode without cable (R1/R3 and HD2 players)

Postby doggie » 24 Jan 2012, 12:27

i will try it tonight i hope my cable works havend tested jet
i will let you know
if i only wanna reinstal firmware is clear nand unuf ?
doggie
 
Posts: 11
Joined: 23 Jan 2012, 03:31

PreviousNext

Return to About Asus O!Play

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests