Upgrade bootcode without cable (R1/R3 and HD2 players)

Re: Upgrade bootcode without cable (R1/R3 and HD2 players)

Postby gvag » 24 Apr 2011, 15:58

Thanks for the quick reply but when I reinstalled Asus FW I reflashed by using the reset button and pulling the power plug. I've tried 1.09, .18, .21 and .23. Maybe it's hardware problem? The network light is not coming on when it boots up.

Thanks
gvag
 
Posts: 2
Joined: 24 Apr 2011, 10:52

Re: Upgrade bootcode without cable (R1/R3 and HD2 players)

Postby sumeetonline » 18 Jul 2011, 08:05

I don't get a telnet prompt on 192.168.0.9 (this is the IP address that I can see in serial output) so I believe the telnet services on my player are not running. What can be a fix for this?
sumeetonline
 
Posts: 6
Joined: 13 Jul 2011, 18:35

Re: Upgrade bootcode without cable (R1/R3 and HD2 players)

Postby yorkman » 09 Aug 2011, 07:14

2 annoying bugs:

In the newer official firmwares (1.33, 1.40, etc.) when coming across VIDEO_TS folders or BDMV you'd be prompted with the option of playing as a disc with menus. It doesn't do that now. I read someone saying this is only for over the network videos but for me it's for both, local (USB) and network. Basically, the feature has been removed completely which is very unfortunate as that is a VERY good feature and the main reason why I bought the O!Play. And I play everything over the lan anyway so even if it did work locally it'd be useless to me.

Also, when changing the subtitle sync (during movie playback) from 0 to, for example, -300 msec it doesn't save the change. The other columns, subtitle.srt, font size, etc. save just fine.

And, it'd be nice if we could set a global setting that would play subs on automatically (if found) or not, with the default being off. This is just a feature request but not nearly as important as the bugs above.

It's too bad this firmware isn't maintained anymore. I know this because I mentioned the 1st bug a few years ago and it's still not fixed.
yorkman
 
Posts: 5
Joined: 19 Feb 2011, 07:40

Re: Upgrade bootcode without cable (R1/R3 and HD2 players)

Postby FarVoice » 10 Oct 2011, 23:05

For HD2 owners: I signed firmware, and now you can flash it via menu Setup - Firmware Upgrade
ASUS O!Play R1 (amp_r12_vrtn), xTreamer Pro (amp_r12_vrt), xTreamer Prodigy (iNeXT 2.14 r2), IconBIT HDR12L (amp_r12_vrt), 3Q F425HW (xds42gl_7725_r3), MyGica A11 (mygica_m3_20121222)
User avatar
FarVoice
Администратор
 
Posts: 8573
Joined: 03 Sep 2010, 01:27
Location: Russia, Moscow

Re: Upgrade bootcode without cable (R1/R3 and HD2 players)

Postby panais » 17 Nov 2011, 23:40

I try to use this command on telnet

echo "192.168.0.11" | dd of=/dev/mtdblock/0 bs=2048 seek=8192

and ask me fot a password

i have HD2
panais
 
Posts: 2
Joined: 17 Nov 2011, 23:38

Re: Upgrade bootcode without cable (R1/R3 and HD2 players)

Postby FarVoice » 18 Nov 2011, 00:02

panais wrote:I try to use this command on telnet

echo "192.168.0.11" | dd of=/dev/mtdblock/0 bs=2048 seek=8192

and ask me fot a password

i have HD2

What do you meen on this command?! And where do you found this abracadabra?
ASUS O!Play R1 (amp_r12_vrtn), xTreamer Pro (amp_r12_vrt), xTreamer Prodigy (iNeXT 2.14 r2), IconBIT HDR12L (amp_r12_vrt), 3Q F425HW (xds42gl_7725_r3), MyGica A11 (mygica_m3_20121222)
User avatar
FarVoice
Администратор
 
Posts: 8573
Joined: 03 Sep 2010, 01:27
Location: Russia, Moscow

Re: Upgrade bootcode without cable (R1/R3 and HD2 players)

Postby panais » 18 Nov 2011, 00:33

ok

1.I copy the image on a usb
2. Unplug the power. hold the reset button
3. while holding the reset button plug the power
4. start to upgrade
panais
 
Posts: 2
Joined: 17 Nov 2011, 23:38

Re: Upgrade bootcode without cable (R1/R3 and HD2 players)

Postby FarVoice » 18 Nov 2011, 09:53

panais wrote:ok

1.I copy the image on a usb
2. Unplug the power. hold the reset button
3. while holding the reset button plug the power
4. start to upgrade

And? Correct flashing FW or no? If player hold on "Prepare..." you have a broken bootcode and you must execute the procedures from head of topic.
ASUS O!Play R1 (amp_r12_vrtn), xTreamer Pro (amp_r12_vrt), xTreamer Prodigy (iNeXT 2.14 r2), IconBIT HDR12L (amp_r12_vrt), 3Q F425HW (xds42gl_7725_r3), MyGica A11 (mygica_m3_20121222)
User avatar
FarVoice
Администратор
 
Posts: 8573
Joined: 03 Sep 2010, 01:27
Location: Russia, Moscow

Re: Upgrade bootcode without cable (R1/R3 and HD2 players)

Postby LDinis » 09 Dec 2011, 20:55

How to see bootcode version on HD2 ????

Tks
Asus HD2
LDinis
 
Posts: 1
Joined: 09 Nov 2011, 05:25

Re: Upgrade bootcode without cable (R1/R3 and HD2 players)

Postby joEhSuper » 09 Dec 2011, 21:04

LDinis wrote:How to see bootcode version on HD2 ????

Tks


Oplay -> Settings -> System -> Versioninfos ->Enter
There you see the bootcode and other things :)


Sorry wrong answer - FarVoice sure knows better
:oops: :oops: :oops:
Last edited by joEhSuper on 09 Dec 2011, 22:08, edited 1 time in total.
O!Play HD2
FW. AMP r11 Skin: PytaCZ
joEhSuper
 
Posts: 29
Joined: 07 Dec 2011, 04:51

PreviousNext

Return to About Asus O!Play

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests