HDMI CEC problem

HDMI CEC problem

Postby tosbaha » 09 Jul 2014, 20:08

Hi,
First of all thanks for creating such an amazing firmware. Finally my cheap Chinese box works much better. I have installed it without any error, configured irfake, updated and installed HDMI CEC daemon 0.5.1. However when I hit SimpLink(commercial name of CEC by LG) button on my LG remote it says no SimpLink device is found. Is there anything that I can do to fix this so that I can control my box by my TV remote. Thanks.
MyGica R6 (amp_r12_vrt)
tosbaha
 
Posts: 9
Joined: 09 Jul 2014, 20:00

Re: HDMI CEC problem

Postby FarVoice » 09 Jul 2014, 20:52

ASUS O!Play R1 (amp_r12_vrtn), xTreamer Pro (amp_r12_vrt), xTreamer Prodigy (iNeXT 2.14 r2), IconBIT HDR12L (amp_r12_vrt), 3Q F425HW (xds42gl_7725_r3), MyGica A11 (mygica_m3_20121222)
User avatar
FarVoice
Администратор
 
Posts: 8573
Joined: 03 Sep 2010, 01:27
Location: Russia, Moscow

Re: HDMI CEC problem

Postby tosbaha » 09 Jul 2014, 21:52

Sorry for lack of info. I am using amp_r11_icon with IconBit skin. I upgraded to that firmware directly from my original firmware.
MyGica R6 (amp_r12_vrt)
tosbaha
 
Posts: 9
Joined: 09 Jul 2014, 20:00

Re: HDMI CEC problem

Postby FarVoice » 10 Jul 2014, 07:28

You may have two problems:
1. hardware. Some players has not HDMI CEC line (13 pin HDMI connector to 1 pin SoC)
2. software. LG do not follow CEC standard. Try to replace /usr/local/etc/mos/bin/cecd to binary from attached archive viewtopic.php?p=61774#p61774
ASUS O!Play R1 (amp_r12_vrtn), xTreamer Pro (amp_r12_vrt), xTreamer Prodigy (iNeXT 2.14 r2), IconBIT HDR12L (amp_r12_vrt), 3Q F425HW (xds42gl_7725_r3), MyGica A11 (mygica_m3_20121222)
User avatar
FarVoice
Администратор
 
Posts: 8573
Joined: 03 Sep 2010, 01:27
Location: Russia, Moscow

Re: HDMI CEC problem

Postby tosbaha » 10 Jul 2014, 19:08

I tried what you suggested and it didnt work. I guess as you said it is hardware issue. Anyway I have updated to amp_r12_vrt but now my remote is not working. I previously made irfake.conf on r11 and it was working perfectly. I changed default config with my old one but it doesn't work anymore. What can I do ?
MyGica R6 (amp_r12_vrt)
tosbaha
 
Posts: 9
Joined: 09 Jul 2014, 20:00

Re: HDMI CEC problem

Postby FarVoice » 11 Jul 2014, 07:07

vrtn gui use mele RC command set. icon - measy. Therefore does not work. Edit irfake.conf for your RC.

Blank config for vrt. Just paste your codes into second fields
| +
Code: Select all
#
# mele
#
"0","","a8579f00", POWER
"0","","a45b9f00", MUTE
"0","","ad529f00", INFO

"0","","fe019f00", TV SYSTEM
"0","","b54a9f00", BROWSER
"0","","b14e9f00", COPY
"0","","a9569f00", MUSIC

"0","","fa059f00", 1
"0","","f6099f00", 2
"0","","ea159f00", 3
"0","","fb049f00", 4
"0","","f7089f00", 5
"0","","eb149f00", 6
"0","","ff009f00", 7
"0","","ef109f00", 8
"0","","f30c9f00", 9
"0","","ee119f00", 0

"0","","a7589f00", REPEAT
"0","","f20d9f00", GOTO

"0","","f8079f00", FR
"0","","fc039f00", FF
"0","","f00f9f00", PREV
"0","","f40b9f00", NEXT

"0","","e8179f00", VOL+
"0","","ab549f00", VOL-

"0","","af509f00", PLAY/PAUSE
"0","","ec139f00", STOP

"0","","b8479f00", GUIDE/HOME
"0","","b04f9f00", RETURN
"0","","e9169f00", MENU
"0","","e51a9f00", SETUP

"0","","bc439f00", UP
"0","","f50a9f00", DOWN
"0","","f9069f00", LEFT
"0","","f10e9f00", RIGHT
"0","","fd029f00", OK

"0","","a55a9f00", PAUSE/STEP
"0","","b24d9f00", SLOW
"0","","b34c9f00", A-B
"0","","a6599f00", ANGLE

"0","","b9469f00", INS REPLAY
"0","","ba459f00", CM SKIP
"0","","bb449f00", ZOOM+
"0","","bf409f00", ZOOM-

"0","","aa559f00", SELECT
"0","","b14e9f00", CONFIRM
"0","","b6499f00", AUDIO
"0","","b7489f00", SUBTITLE


Mele RC photo download/file.php?id=1296
ASUS O!Play R1 (amp_r12_vrtn), xTreamer Pro (amp_r12_vrt), xTreamer Prodigy (iNeXT 2.14 r2), IconBIT HDR12L (amp_r12_vrt), 3Q F425HW (xds42gl_7725_r3), MyGica A11 (mygica_m3_20121222)
User avatar
FarVoice
Администратор
 
Posts: 8573
Joined: 03 Sep 2010, 01:27
Location: Russia, Moscow

Re: HDMI CEC problem

Postby tosbaha » 11 Jul 2014, 13:08

Thanks very much.Finally it is working :) For a Future reference here is my working RC codes for MyGica R6
Code: Select all
#
# MyGica R6
#
#"0","","a8579f00", POWER
"0","bb447f80","a45b9f00", MUTE
"0","f9067f80","ad529f00", INFO

"0","b04f7f80","fe019f00", TV SYSTEM
"0","f20d7f80","b54a9f00", BROWSER
"0","b7487f80","b14e9f00", COPY
"0","ee117f80","a9569f00", MUSIC

"0","af507f80","fa059f00", 1
"0","e8177f80","f6099f00", 2
"0","e9167f80","ea159f00", 3
"0","ea157f80","fb049f00", 4
"0","a7587f80","f7089f00", 5
"0","e6197f80","eb149f00", 6
"0","a6597f80","ff009f00", 7
"0","e51a7f80","ef109f00", 8
"0","b24d7f80","f30c9f00", 9
"0","e41b7f80","ee119f00", 0

"0","ff007f80","a7589f00", REPEAT
"0","b6497f80","f20d9f00", GOTO

"0","f50a7f80","f8079f00", FR
"0","f30c7f80","fc039f00", FF
"0","f40b7f80","f00f9f00", PREV
"0","f7087f80","f40b9f00", NEXT

"0","fb047f80","e8179f00", VOL+
"0","fa057f80","ab549f00", VOL-

"0","e7187f80","af509f00", PLAY/PAUSE
"0","a35c7f80","ec139f00", STOP

"0","f6097f80","b8479f00", GUIDE/HOME
"0","e31c7f80","b04f9f00", RETURN
"0","ba457f80","e9169f00", MENU (iVideo)
"0","f8077f80","e51a9f00", SETUP

"0","b54a7f80","bc439f00", UP
"0","e11e7f80","f50a9f00", DOWN
"0","bd427f80","f9069f00", LEFT
"0","e21d7f80","f10e9f00", RIGHT
"0","b8477f80","fd029f00", OK

"0","eb147f80","a55a9f00", PAUSE/STEP
#"0","","b24d9f00", SLOW
"0","fd027f80","b34c9f00", A-B
#"0","","a6599f00", ANGLE

"0","f00f7f80","b9469f00", INS REPLAY
"0","f10e7f80","ba459f00", CM SKIP
"0","fe017f80","bb449f00", ZOOM+
"0","b14e7f80","bf409f00", ZOOM-

"0","f20d7f80","aa559f00", SELECT
#"0","","b14e9f00", CONFIRM
"0","be417f80","b6499f00", AUDIO
"0","a25d7f80","b7489f00", SUBTITLE

"2","ec137f80","option_red",   RED
"2","ad527f80","option_green",   GREEN
"2","ac537f80","option_blue",   BLUE
"2","ef107f80","option_yellow",   YELLOW
MyGica R6 (amp_r12_vrt)
tosbaha
 
Posts: 9
Joined: 09 Jul 2014, 20:00


Return to About moServices

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests